AAdvantage®-status

Update voor verdienen op vluchten

Vanaf 1 mei 2024 wijzigen we de manier waarop u AAdvantage®-mijlen en Loyalty Points verdient op vluchten, afhankelijk van waar u boekt. Ontdek welke vluchten mijlen en Loyalty Points opleveren en welke niet.

AAdvantage-status

U vliegt op een hoger niveau – deze voordelen brengen u nog verder

AAdvantage Gold®

AAdvantage Gold

U hebt het verdiend – geniet er nu van

 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradeperiode van 24 uur
 • 40% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra-stoelen tijdens inchecken*
 • Gratis voorkeursstoelen*
 • 1 stuks gratis ruimbagage^

Ontdek de voordelen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

AAdvantage Platinum®

AAdvantage Platinum

Je hebt het verdiend – maak elk reismoment comfortabel

 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradeperiode van 48 uur
 • 60% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 2 stuks gratis ruimbagage^

Ontdek de voordelen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

AAdvantage Platinum Pro®

AAdvantage Platinum Pro

U reist als een professional – ga daarmee door met deze voordelen

 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradevenster van 72 uur
 • 80% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 3 stuks gratis ruimbagage^

Ontdek de voordelen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

AAdvantage Executive Platinum®

AAdvantage Executive Platinum

U hebt de top bereikt – haal er nu het maximale uit

 • Gratis upgrades bij American en Alaska Airlines*
 • Upgradevenster van 100 uur
 • 120% bonus voor statusmijlen
 • Gratis Main Cabin Extra- en voorkeursstoelen*
 • 3 stuks gratis ruimbagage^

Ontdek de voordelen Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen

*Deze voordelen zijn mogelijk niet beschikbaar op alle vluchten.

^Er geldt geen toeslag op ruimbagage, gebaseerd op de status van het lid, voor leden en gasten die op dezelfde reservering reizen (met uitzondering van groepsreserveringen) als u reist op vluchten die worden verkocht en uitgevoerd door American Airlines. Als de standaard toegestane hoeveelheid handbagage groter is dan het aantal in aanmerking komende gratis ingecheckte bagage voor uw status, dan is de standaard toegestane hoeveelheid handbagage van toepassing. Gratis ingecheckte bagage is mogelijk niet van toepassing op codeshare-vluchten met onze partners. Bezoek de website van de luchtvaartmaatschappij die uw vlucht uitvoert voor meer informatie.

Andere vliegtuigmaatschappijen

Verhoog uw status en vergroot daarmee uw voordelen

Kom in aanmerking voor status met Loyalty Points

Loyalty Points zijn de nieuwe manier om de AAdvantage®-status te bereiken. U komt in aanmerking voor status op basis van de Loyalty Points die op uw account zijn bijgeschreven voor de periode van 12 maanden die op 1 maart van elk jaar begint. En het nieuwe lidmaatschapsjaar voor de AAdvantage®-status is geldig tot en met 31 maart van elk jaar.

U verdient Loyalty Points wanneer u in aanmerking komende AAdvantage®-mijlen verdient wanneer u vliegt, een AAdvantage®-creditcard gebruikt voor aankopen of in aanmerking komende mijlen verdient met AAdvantage®-partners. Eén in aanmerking komende AAdvantage®-mijl is gelijk aan één Loyalty Point.

Loyalty Points die nodig zijn om status te verdienen

Kwalificatie AAdvantage Gold®
oneworld® Ruby
AAdvantage Platinum®
oneworld® Sapphire
AAdvantage Platinum Pro®
oneworld® Emerald
AAdvantage Executive Platinum®
oneworld® Emerald
Loyalty Points 40.000 75.000 125.000 200.000

Kwalificatie- en lidmaatschapsjaar

Het statuskwalificatiejaar begint op 1 maart en loopt tot en met de laatste dag van februari van het volgende jaar.

 • Ter illustratie, in 2024 zal uw teller opnieuw starten op 1 maart 2024 en lopen tot en met 28 februari 2025.
 • Het lidmaatschapsjaar (als uw status geldig is) gaat in op de datum waarop u in aanmerking komt, of op 1 april (indien dit eerder is) en is geldig tot en met 31 maart.

AAdvantage®-mijlen en Loyalty Points die u verdient voor geboekte aankopen met uw AAdvantage®-creditcard tellen mee op basis van de transactiedatum die is vastgelegd op het creditcardaccount van de kaarthouder. AAdvantage®-mijlen en Loyalty Points worden doorgaans binnen 8 tot 10 weken op het toepasselijke AAdvantage®-account bijgeschreven. Houd er rekening mee dat Loyalty Points voor creditcardaankopen met een transactiedatum op of na 1 maart, meetellen voor het nieuwe kwalificatiejaar.

Alle andere vlucht- en partnertransacties tellen mee op basis van de activiteitsdatum van de vlucht of andere transactie.

Hoe werken de overzichten van maart?

Als uw maandelijkse AAdvantage®-creditcardoverzicht bijvoorbeeld op 5 maart sluit (inclusief aankopen die tussen 6 februari en 5 maart op uw creditcardaccount zijn bijgeschreven), tellen alle Loyalty Points die u hebt verdiend voor aankopen die tussen 6 en 29 februari zijn gedaan mee voor de status van 2024. Alle Loyalty Points verdiend tussen 1 en 5 maart tellen mee voor het kwalificatiejaar 2025.

Het kan tot 8 - 10 weken na 5 maart duren om op uw account bij te schrijven, in dit voorbeeld.

Bekijk uw AAdvantage® Aviator® Mastercard® Reward-regels voor meer informatie.

Citi-kaartleden kunnen de programmavoorwaarden voor kaarthouders online bekijken Opent een andere site in een nieuw venster die mogelijk niet voldoet aan de toegankelijkheidsrichtlijnen.

Upgrades voor statusleden

Gratis upgrades

Door American verkochte en uitgevoerde vluchten:

 • Upgrades van Main Cabin of Premium Economy naar de volgende serviceklasse bij vluchten binnen/tussen de VS (inclusief Hawaï), Canada, Mexico, de Bahama’s, Bermuda, de Caraïben en Centraal-Amerika
 • AAdvantage®-statusleden ontvangen onbeperkte, automatisch aangevraagde gratis upgrades voor zichzelf plus 1 medereiziger met dezelfde vlucht

Gratis upgrades

Op vluchten van Alaska Airlines:

 • Upgrades van Main Cabin naar de volgende serviceklasse met Alaska Airlines
 • AAdvantage®-statusleden ontvangen onbeperkte, automatisch aangevraagde gratis upgrades voor zichzelf plus één (1) medereiziger met dezelfde reservering

Voordelen van AAdvantage®-status met Alaska Airlines

Loyalty Point Rewards

U krijgt de optie om te kiezen uit een reeks beloningen die uw ervaring verbeteren, zoals een systemwide upgrade, een award-korting, One Day Passes voor de Admirals Club® en meer. U zult meer beloningen ervaren, zelfs voordat u de status bereikt – en vaker nadat u dat hebt gedaan.

U kunt uw voortgang in het behalen van deze beloningsniveaus bijhouden in uw account. Zodra u uw doel bereikt, is uw keuze beschikbaar in uw AAdvantage®-account.

Nog meer voordeel: verdien meer mijlen wanneer u vliegt

Bonus voor statusmijlen

AAdvantage Executive Platinum®-leden verdienen een bonus van 120%, AAdvantage Platinum Pro®-leden verdienen een bonus van 80%, AAdvantage Platinum®-leden verdienen een bonus van 60% en AAdvantage Gold®-leden verdienen een bonus van 40% bovenop de basismijlen wanneer ze reizen met American en deelnemende oneworld®-maatschappijen. En de extra mijlen tellen mee voor het verdienen van Loyalty Points.

Bonus voor statusmijlen

AAdvantage Million Miler™-programma

Vlieg een miljoen mijl met ons en geniet gedurende de duur van het AAdvantage Gold®-programma van de AAdvantage Gold®-status, bonusmijlen en meer. Vlieg twee miljoen mijl en geniet van de AAdvantage Platinum®-status.

Million Miler™-programma

Mogelijkheid voor Enhance with Miles

Vanaf 40.000 Loyalty Points kunnen AAdvantage®-leden toegang krijgen tot Enhance with Miles. Wanneer u bepaalde Loyalty Point Reward-niveaus bereikt, hebt u de mogelijkheid om mijlen te besteden en uw ervaring aan te passen. U vindt Enhance with Miles in uw AAdvantage®-account zodra u in aanmerking komt.

Algemene voorwaarden voor Enhance with Miles

Vergelijkbare AAdvantage®-status

Hebt u een status bij Delta of United? Profiteer tijdelijk van een exclusieve aanbieding om het vergelijkbare AAdvantage®-statusniveau te ervaren.

Vergelijkbare AAdvantage®-status

Ook goed om te weten...